2013

Οι εθελοντές της διοργάνωσης αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο επιτυχίας  των μαζικών διοργανώσεων. Η κινητοποίηση εθελοντών σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο στη διοργάνωση της πόλης της Λαμίας ήταν μοναδική. Βασική αρχή  της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν και είναι ότι οι εθελοντές της πόλης είναι η εικόνα της Πόλης. Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας άνθρωποι όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν ο ενθουσιασμός τους για συμμετοχή.

Η συμβολή  τους ήταν καίρια ως προς όλη την εξέλιξη της διοργάνωσης. Οι Εθελοντές στήριξαν την Γραμματεία της Διοργάνωσης για την απρόσκοπτη λειτουργία της πριν και κατά την εξέλιξη του αγώνα, το χώρο Εκκίνησης και Τερματισμού (Χωροθέτηση Χορηγών, Στοίχιση σε Μπλοκ, Πληροφορίες σε αθλητές, κατά τον τερματισμό απονομή μεταλλίων σε κάθε αθλητή, κ.ά.) και σε όλη τη διαδρομή του αγώνα (στις διασταυρώσεις και στους σταθμούς υποστήριξης των αθλητών).

Τέλος η συμβολή των Εθελοντών στις  παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης δημιούργησε ένα κλίμα γιορτής στους συμμετέχοντες και στους θεατές της  εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με aerobic, χορό tango, επίδειξη μπαλέτου και μαζορετών πριν την εκκίνηση των αγώνων που έδωσε μια διαφορετική και ολοκληρωμένη εικόνα που ανταποκρίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώσεων αγώνων.

Είναι εντυπωσιακός ο συνολικός αριθμός εθελοντών που ξεπέρασε τους εκατόν εξήντα (160) ανθρώπους. Οι οργανωμένοι Φορείς που συμμετείχαν στην διοργάνωση έφτασαν τους  δεκαεννέα (19).

Στο παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά οι Σύλλογοι – Οργανώσεις που συμμετείχαν:1

ΑΑ

Σύλλογος - Οργάνωση

1

Αθλητικός Σύλλογος Υδατοσφαίρισης – Αναγέννηση

2

Γυμναστήριο «Εν Κινήσει»

3

Γυμναστήριο  «Baladcenter  Reconstruction»

4

Γυμναστήριο Fit Care

5

8ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

6

ΕΚΑΒ

7

Μαζορέτες Δήμου Λαμιέων

8

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας – IEEE Volunteers

9

Ποδηλάτες Λαμίας

10

Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός  Σύλλογος Γοργοποτάμου

11

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λουτρών Υπάτης

12

Πολιτιστικός  Σύλλογος Διβριωτών Ν. Φθιώτιδας

13

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων

14

Πολιτιστικός Σύλλογος Μώλου

15

Πρωτοβουλία Πολιτών

16

Ραδιοερασιτέχνες Ν. Φθιώτιδας

17

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου

18

Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Φθιώτιδας

19

Ταβέρνα «Καμάρες»

20

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαμιέων

21

Herbal Life

Πίνακας 9: Σύλλογοι – Οργανώσεις που συμμετείχαν

1 Η παρουσίαση των Συλλόγων έχει γίνει με αλφαβητική σειρά. Για λόγους προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να γίνει ονομαστική αναφορά στους μεμονωμένους πολλούς εθελοντές της διοργάνωσης