Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΕΡΙΒΩΛΟΣ ΦΘΙΑ Κοιν.Σ.Επ.  σας προσκαλεί στη συναυλία:

Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη
Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη

Απαγγελία ποιημάτων: Αλέξιος Κοτσώρης

Συμμετέχει  το Μουσικό Σχολείο Λαμίας

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 09 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00  στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. 

Βασισμένη  στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μουσική «Συνάντηση» με τον μουσικό γαλαξία τού Μίκη Θεοδωράκη.  Κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές  και  διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια, σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.

Η καλλιτεχνική σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή, όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει  να ηχογραφήσει  έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη «ερμηνεύτρια  αποκάλυψη», κατ ‘ομολογία του ίδιου του συνθέτη.

 Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στις συναυλίες μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! 

 Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία  (στα οποία ο Στέφανος Κορκολής όποτε ήταν  δυνατόν παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων) κατόπιν επιθυμία του ίδιου του  Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.

Στην συναυλία που θα γίνει στην πόλη μας, ο Στέφανος Κορκολής, η Σοφία Μανουσάκη  και η «Συνάντηση»,  θα συνομιλήσουν με τα ποιήματα της Αναστασίας Βούλγαρη, αφού κι εκείνη, με την ποιητική της συλλογή «Το φως λιγόστεψε στην άκρη της πόλης», συνομιλεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και του αφιερώνει το βιβλίο της.

Τα ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλέξιος Κοτσώρης.

https://www.facebook.com/Stefanos.Korkolis/videos/vb.100683560033736/659638344138252/?type=3&theater

https://www.facebook.com/SofiaManousakiOfficial/videos/vb.643975215687108/926972214054072/?type=3&theater

http://anastasiavoulgari.gr/index.php/videos/40-parousiasi-sto-idryma-mixalis-kakogiannis