Χορηγός του Lamia Night Run 2018 για δεύτερη συνεχή χρονιά η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ


Για δεύτερη  συνεχή χρονιά, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Λαμίας, αποτελώντας χορηγό  της επιτυχημένης διοργάνωσης του νυχτερινού αγώνα δρόμου Lamia Night & Run. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της εταιρείας θα βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν στους συμμετέχοντες  φυσικούς  χυμούς  της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας «ΡΕΑ» (ΕΑΣΑ-ΡΕΑ) στο ειδικό stand που θα βρίσκεται κοντά στο σημείο τερματισμού.

 

Λίγα λόγια την εταιρεία...

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ  αποτελεί το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας στρατηγικών εταίρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ελληνικό αγροτικό τομέα.

Αποστολή της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι να στηρίζει τη δημιουργία και την ανάπτυξη των συλλογικών σχημάτων (Ομάδες/Οργανώσεις Παραγωγών, Επιχειρησιακές Ομάδες, Συνεταιρισμούς, Διεπαγγελματικές Οργανώσεις) του αγροτικού τομέα, να προωθεί τη χρήση εργαλείων τεχνολογίας και καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία και να παρέχει υπηρεσίες στους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους, με στόχο την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος και την εξωστρέφεια της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.  (https://www.c-gaia.gr/)

 

Λίγα λόγια για τον συνεταιρισμό...

Η Ένωση Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας “ΡΕΑ” (ΕΑΣΑ) είναι μία συνεταιριστική επιχείρηση η οποία απασχολεί εργαζομένους, διασφαλίζει την απορρόφηση της παραγωγής οπωροκηπευτικών από τους αγρότες της περιοχής και συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία. Από το  Το 1996, επεκτάθηκε η  μεταποιητική δραστηριότητά της στην παραγωγή χυμών, κυρίως από πορτοκάλια που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Από την παραγωγή εσπεριδοειδών της Αργολίδας, η οποία ανέρχεται περίπου στους 350.000 τόνους ετησίως, περίπου οι 30.000 τόνοι διακινούνται μέσω της Ομάδας Παραγωγών Φρούτων της Ένωσης ενώ επιπλέον 50.000 τόνοι χυμοποιούνται στο χυμοποιείο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ.

Τα προϊόντα που εμπορεύεται ο συνεταιρισμός (εντός και εκτός Ελλάδας) και καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες καταναλωτικές απαιτήσεις (χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών, μεγάλη διάρκεια ζωής κ.ά.).

Από το 1983, εντός του συνεταιρισμού λειτουργεί αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών Φρούτων (ΟΠΦ), με έδρα το Ναύπλιο. Οι καλλιέργειες που απασχολούν τα μέλη της ΟΠΦ είναι τα εσπεριδοειδή και τα βερίκοκα.

Σκοπός της, μεταξύ άλλων, είναι ο προγραμματισμός, η συγκέντρωση, η προώθηση και η διάθεση της παραγωγής των μελών στην αγορά. Από το 2007 και έπειτα η ΟΠΦ υλοποιεί Επιχειρησιακά Προγράμματα που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων της, ενώ έχει προβεί στην πιστοποίηση της παραγωγής της, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Διεύθυνση:

2o χλμ. Παρ. Οδού Ναυπλίου - Ν. Κίου, Τ.Κ. 211 00, Ναύπλιο,

Τ.: +30 2752027361, +30 2752029215, F.: +30 2752025623

E-mail: easa@otenet.gr, info@easa.gr | www.easa.gr